Update na VvE bestuursvergadering 7 september 2021

Afgelopen 7 september heeft de VvE een vergadering gehad met EigenHaard en de Gemeente Amsterdam over het gebruik van Stadswarmte voor onze VvE blokken. Hieronder de notulen van deze bijeenkomst.

  • Aanbod van Vattenfall: de VvE ontvangt graag een duidelijk aanbod van Vattenfall met heldere, eerlijke informatie over de kosten van aansluiting op warmtenet. (Hoe werkt het warmtenet? Hoe zien die werkzaamheden eruit? Hoe lang duurt het? Hoeveel kost het?). Een vervolgafspraak met Vattenfall hierover volgt eind oktober.
  • Procesbegeleider: De VvE heeft behoefte aan een goede procesbegeleider. Hiervoor zijn verschillende opties (afhankelijk van de wensen/grootte/organisatie/ambities van de VvE). Deze vraag wordt intern besproken bij de Gemeente.
  • Proces en (tijd)planning: Edgar Zonneveldt en Sarah Sikkel (Gemeente Amsterdam) zullen een stappenplan/overzicht maken, waarmee jullie alvast wat meer inzicht krijgen over de planning. 
  • Meer informatie
  1. De kaart van de Jacob Geelbuurt die wij 7 september met elkaar hebben doorgelopen:
  • De kaart van de Jacob Geelbuurt die wij 7 september met elkaar hebben doorgelopen
    1. De Transitievisie Warmte is hier te vinden: https://openresearch.amsterdam/image/2020/10/5/transitievisie_warmte_amsterdam.pdf
    2. Voor meer informatie, de link naar de website van de gemeente Amsterdam over  de transitie naar aardgasvrij wonen: https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/duurzaam-amsterdam/aardgasvrij/

    De VvE is voornemens een vervolgafspraak te hebben met de Gemeente Amsterdam en Vattenfall eind oktober 2021. Wanneer deze vergadering heeft plaatsgevonden zullen we een update plaatsen met notulen.